Kungen provade Tidaholms heta linje

R 68-utställningen i Skövde invigdes med pompa och ståt på onsdagen. Trots en grandios uppvisning med plygplanet Viggen och trots expon med alla dess sevärdheter blev ändå vår spänstiga kung den som drog största uppmärksamheten till sig. Och man måste beundra med vilket intresse han tog del av utställningen sedan han hade invigningstalat.

Två gånger kom Tidaholm rejält i blickpunkten hos Hans majestät. När utställningsgeneral Axel Niklasson omtalade att Konstklubben Labyrinten gjort skulpturen Vi äro musikanter kom det spontant från kungen: "Då har de kunniga konstnärer i Tidaholm". Och i Tidaholms monter prövade konungen den "heta linjen" till vårt stadshus och fick ett som han sade trevligt telefonsamtal med kommunalborgmästare Carl Jesperson.

Uppträd med stor hänsyn i naturen

Nu är den tiden inne då vi söker oss ut i naturen. Därmed kan vi mer eller mindre komma i konflikt med något som heter allemansrätten. Vi ska inte här tränga in i allemansrättens labyrinter alltför mycket, men vill ändå komma med en del råd och anvisningar, som kan vara våra läsare till nytta.

Att symbolisk ta parkrabatternas vackra tulpaner i famn som 10-åriga Birgitta Thunander kan man göra, men om man bryter dem kommer man i konflikt med allemansrätten.
Foto: Västgöta-Bladet

Osäkert om det råder kräftpest i ån Tidan

Annons

Lantbruksnämnden har nu till fiskeristyrelsen överlämnat en av fiskerikonsulenten uppgjord redogörelse för kräftpestundersökningarna inom Tidans vattensystem. Anledningen till undersökningarna var, att man i september i fjol konstaterat kräftpestförekomst i sjön Brängen. Denna sjö ligger i Älvsborgs län men tillhör Tidans vattensystem.

Final i Hej-H-rallyt

MHF:s finalrally i söndags gick i sämsta tänkbara väder. Åke Larsson, Skövde, segrade och på 8:e plats placerade sig Ingemar Andersson, Tidaholm. Lennart Axelsson, Tidaholm, blev 16:e man.

Pojkfotboll

I TG&IF:s knatteserie kan vi nu fortsätta att redovisa resultat, målskyttar och tabeller

Grupp A

Milano Bois-Borgunda 4-0. Målgörare: Mikael Löfborg 2, Anders Lind och Klas Nyström.

Liverpool-Ekedalen 6-0. Målgörare: Tony Lidberg 3, Björn Johansson 2 och Jan Jordung.

Grupp B

Aston Willa-Mosebacke 2-0. Målgörare: Benny Eliasson och Håkan Daremark.

Real Madrid-Borgunda 0-4. Målgörare: Per-Olof Andersson 2, Anders Larsson och Thomas Johansson.

Borgunda-Ynows Bois 2-0. Målgörare: Per-Olof Andersson och Anders Larsson.

Ekedalen-Aston Willa 2-0. Målgörare: Krister Johansson 2.