En man uppträdde hotfullt på förmiddagen i Skara. Enligt Lars-Åke Ehn, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen var det en man som slog och bankade på en dörr till en bostad på Djurgårdsvägen. Detta skrämde personer i huset.

— Han är misstänkt för ofredande, säger Lars-Åke Ehn.

11.53 kallades polisen till Katedralskolan där man tog upp en anmälan om misshandel.

Annons

— En kvinna hade blivit slagen av en eller flera kamrater på skolan. Jag har inte mer uppgifter om detta, säger Lars-Åke Ehn.

Katedralskolans rektor Jonas Wåhlberg kan inte heller säga så mycket om det.

— Egentligen kan jag inte säga något om vad det var som hände. Det var en händelse här och polisen var här och tog upp en anmälan. Vi hanterar det på skolan utifrån de handlingsplaner vi har i dessa frågor, säger Jonas Wåhlberg.

En orsak till att polisen inte kunde säga så mycket om händelsen på Katedralskolan är att de 12.34 kallades till City Gross inte långt därifrån eftersom någon hade utlöst överfallslarmet.

— Det var en snattare som hade blivit våldsam. Personen flydde från platsen men fångades in av patrullen inte långt därifrån, säger Lars Åke Ehn.

Personen är misstänkt för ringa stöld.

Samma förmiddag greps även en man i Emtunga, Vara kommun. Han är misstänkt för att ha misshandlat sin kvinnliga partner. Han är i 20-årsåldern. Kvinnan klarade sig från misshandeln utan att behöva sjukvård.