Det är dagen efter den stora händelsen. Mamma Anna och sönerna Filip och Gustav har precis avslutat frukosten på hotellet i Stockholm, där de bott över natten efter att ha kommit till huvudstaden på söndagen på inbjudan av Jeanette Högberg från organisationen Vid din sida.

Besöket var en överraskning från Jeanette, som på det här sättet ville visa uppskattning för Filips insamling som han gjorde till förmån för Vid din sida i början av december.

I familjen var det bara Anna som visste vad som var på gång. Filip och Gustav var däremot helt oförberedda på vad som skulle hända när de kom till Stockholm på söndagseftermiddagen.

– Barnen fick världens chock när Jeanette mötte oss på stationen, berättar Anna.

Filip själv berättar om hur dagen blev.

– När vi mötte Jeanette berättade hon en del om vad vi skulle göra. Sen åkte vi till hotellet och därefter käkade vi lunch på en restaurang och gick lite i affärer på eftermiddagen innan vi åkte tillbaka till hotellet igen.

– Sen var det spännande för jag inte visste vad Jeanette hade hittat på. Då gick vi ner till soppköket och där fick jag börja med att göra sallad. När jag var klar med det fick jag träffa alla hemlösa och hjälpte till och serverade maten, säger Filip.

Han konstaterar att han stannade tills dess att köket stängde vid midnatt och säger att alla var jättesnälla och jätteglada över att han var där.

Annons

Anna berättar att ett 40-tal matgäster åt i soppköket den här kvällen och att alla var fascinerade över Filips insamling.

– Filip stod i dörren och tog emot gästerna och hälsade i hand på alla. Det blev många kramar, bekräftar Anna.

I samband med besöket fick Filip även ett idolkort av Jeanette med jättefin hälsing på baksidan. Dessutom fick han en egen Vid din sida-t-shirt.

– Kortet ska han rama in och sätta upp på väggen, berättar Anna.

Runt lunchtid på måndagen är familjen tillbaka i vardagen igen och på tisdagen väntar skolan som vanligt för Filip och Gustav.

– Jag hade kunnat vara ledig fram till början av februari, men det blev ett bra slut på lovet, konstaterar Filip nöjt.

Läs mer: Filip samlar pengar till hemlösa

Läs mer: Filips insamling gav galet resultat

Läs mer: Filip på väg att träffa sin hjälte