Årets företagsamma finalister från Skaraborg har nu utsetts av Svenskt näringsliv. Finalisterna är personer som skapar jobb, vågar och ser möjligheter som är avgörande för vår regions fortsatta utveckling

Finalisterna och motiveringarna är de som följer:

Fritiof Schiller, VD på BS Verkstäder i Falköping, som med sin filosofi att fånga möjligheter och anta utmaningar har expanderat och stärkt företagets konkurrenskraft.

Thordur Erlingsson, VD InExchange i Skövde, som med innovativa lösningar har skapat ett av Sveriges snabbast växande internetföretag.

Kurt Tingdal, VD på Offect Ab i Tibro, som arbetar med miljömedvetenhet, funktionalitet och kreativitet och har skapat efterfrågan nationellt och internationellt.

Pelle Bäckrud, VD på Prisma Tibro, en engagerad entreprenör som vill skapa arbetstillfällen åt fler och sätter tillväxt, drivkraft och utveckling i fokus.

Barbro Karlsson, delägare på Colorama Karlssons måleri AB i Mariestad, som med ett starkt och tillitsfullt arbetsteam vid sin sida ger bra service och har nöjda kunder.

En av dessa har chansen att bli Skaraborgs mest företagsamma människa 2014. Utnämningen avgörs med en omröstning på Svenskt näringslivs hemsida, där man kan läsa om finalisterna och sedan rösta. Omröstningen stängs på söndag.