En del känner kanske igen Beatrice och Alva från realityserien Tonårsbossen 2013.

— Det känns bra med lite erfarenhet. Vi vet hur det funkar med mickar och så vidare, säger Alva via Skype från Los Angeles, där hon befinner sig för att hälsa på vänner och kolla in mode.

Skarabon Helene Zulauf är med i serien för tredje säsongen och man kan nästan säga att hon headhuntade Beatrice. Beatrice och Helene kände inte varandra sedan innan, men följde varandras Instagramkonton, och så en kväll, på Pitcher's i Skövde fick de syn på varandra och började prata.

Beatrice var först lite tveksam till att vara med, men att dottern Alva kom med på tåget gjorde att hon ändrade sig.

Väska lyfter outfit

Annons

Alla tre har ett stort intresse för mode och stil, gärna av det lyxigare slaget. Hur går det att kombinera med serien Ullared, om varuhuset Gekås som har profilerat sig på att sälja stora mängder billiga produkter? För Alva var det inte helt självklart att tacka ja till att medverka.

— Jag har sett Ullared förut och tänkt "aldrig!", men om jag gör det tillsammans med min mamma och Helene blir det en annan sak.

Inspelningen ägde rum i somras.

— Vi är i varuhuset för att se om det finns något att hitta för tre fashionistor, berättar Alva.

Det fanns det, men exakt vad vill de inte avslöja i förväg.

— Man kan ju hitta något överallt och Ullared har ju ett enormt utbud. Har man en exklusiv väska kan det lyfta en hel outfit, säger Beatrice.

— Mode och stil handlar inte om hur dyrt något är, utan om hur du kombinerar en hel look, säger Alva. Jag kan ha en märkesväska för flera tusen och sedan en topp från Ginatricot och byxor från H&M.

Hur är det att vara med i en tv-serie ihop med sin mamma?

— Det känns jättekul. Vi har en så bra relation, säger Alva.

Produktionsteamet har också gjort ett hemma hos-reportage hos Beatrice och Alva.

— Det mest spännande blir att se hur de klipper, säger Beatrice.

Förra säsongen var de hemma hos Helene och gjorde samma sak.

— Det svåraste är att se sig själv, säger Helene, som trots allt har vant sig nu och hoppas på att få medverka i fler säsonger av programmet.

Trion från Skaraborg är med i avsnitt 5, som sänds den 9 februari i Kanal 5.