Två män och en kvinna åtalades i september för stöld och förberedelse till stöld, efter att ha gått in i en rad Dollarstorebutiker och tagit saker. Männen hade på sig bakvända baddräkter under kläderna och kvinnan bar på en väska med lönnfack, för att kunna stjäla. De riktade in sig på Dollarstorebutiker i bland annat Skaraborg.

Stora mängder fiskedrag och doftgranar fanns bland stöldgodset.

Nu döms kvinnan och en av männen till fängelse i fyra månader. De dömdes för stölder så sent som 2016. Den andra mannen får villkorlig dom, eftersom det har gått längre tid sedan han dömdes för stöld. Det var år 2013. Alla fälls för stöld och förberedelse till stöld vid olika tillfällen.

Domen gäller följande händelser.

Dollarstore, Arboga, den 11 juli: Den ena av männen och kvinnan stjäl 338 fiskedrag till ett värde av drygt 14 000 kronor. På övervakningsfilmen syns fler inblandade, men ingen av dessa omfattas av åtalet och domen.

Annons

Dollarstore, Karlskoga, den 1 september: Övervakningsfilmen visar hur de tre personerna plockar på sig doftgranar. 591 förpackningar saknas sedan. Det saknas också kläder.

Dollarstore, Arboga, den 1 september: Övervakningsfilmen visar hur de tre systematiskt har agerat inne i butiken, för att stjäla 324 doftgranar.

Dollarstore, Mariestad, den 6 september: De tre personerna syns i butiken i samband med att 98 fiskedrag försvinner. Senare hittas 62 fiskedrag av samma typ i deras bil.

Dollarstore, Skövde, den 6 september: Männen och kvinnan kommer in i butiken. Med tanke på tidigare stölder på Dollarstore följer personalen efter dem. De stoppas när de passerat kassan och polis tillkallas. De två männen bär bakvända baddräkter under kläderna och kvinnan har med sig en väska med ett dolt fack. Tingsrätten bedömer att dessa har använts som hjälpmedel vid tidigare stölder. Därför döms de för förberedelse till stöld när det gäller denna händelse.

Männen hävdade under rättegången att de bar baddräkterna för att lindra olika fysiska besvär. I tidigare förhör har de gett andra förklaringar. Tingsrätten tycker inte att deras förklaringar är trovärdiga.

De tre ska tillsammans betala skadestånd på runt 30 000 kronor till Dollarstore.