Ute på vägarna cyklar nu tillsammans en familj med siktet inställt på Falkenberg. Sällskapet från Falköping, Dala och Borgunda delas av en stor generationsklyfta, men inte av entusiasmen för resan, den finns hos alla.

Inte bara köpa

Mormor Ingegerd Schönborg och farmor Inger Lake har tagit med sig barnbarnen Alice sex år, Elin tio år och Maja tolv år på långtur.

— Jag tycker att barnen får så mycket saker, jag ville ge något annat. Detta pågår under en längre tid, vi är ute i naturen och det är mysigt, säger Ingegerd Schönborg.

Annons

Som mormor och förskolelärare tycker hon det är viktigt med upplevelser och att allt inte behöver handla om köp i affärer. Första stoppet gjordes i Ulricehamn dit familjen också cyklade i fjol. Efter resan på fem mil sov familjen på hotell, badade bastu och hoppade i vattnet.

Nästa stopp blir Limmared där glasblåsning blir aktiviteten, innan familjen slumrar in i Tranemo. Sista uppehållet innan slutdestinationen blir Backa Loge vid sjön Tegen.

Inga regnhinder

Vädret är omväxlande fint och regnigt, men familjen fortsätter framåt trots kraftiga regnskurar.

— Den minsta är inte mer än sex år, men hon trampar på. Vi får se vad vi orkar, men vi ska förhoppningsvis kunna cykla till Falkenberg, säger Ingegerd Schönborg.

Med hjälp av turistbyråns kartor tar sig familjen fram på vägar utan bilar, vilket de alla finner härligt.

— Barnen tycker det är fantastiskt. Det är tunnlar, klippor och en stor blomsterprakt. Vägen kantas av smultron, det är rött över allt, säger Ingegerd Schönborg.