Till hösten kommer Falköpingskocken Josef Assio synas i teverutan med start den 23 augusti. För de flesta Falköpingsbor är han troligtvis mest känd som kock och restaurangägare.

Annons

Josef drev tillsammans med bröderna Jimmy och David under flera år Dagnys, som är ett välkänt lunch- och nöjesställe i Falköping.

I våras tog makarna Silvia Isho och Adel Eddie Mourad över Dagnys, som under brödernas sista period vid rodret främst satsade på restaurangverksamheten. Josef har förutom sin bakgrund som kock också hunnit jobba som bagare och konditor på Mössebergsbagaren och har tidigare sagt att han gillar det kreativa med att skapa desserter.

I årets upplaga av Dessertmästarna gör en passionerad skara upp i kampen om vem som ska koras till vinnare. Det kommer sannolikt att bli en tuff kamp om vem som gör den mest svalkade glassen och den mest utsökta chokladpralinen. Juryn består liksom tidigare av konditorerna Roy Fares, Sebastian Boudet och Magnus Johansson.

För fyra år sedan var Josef Assio med i en tittartävling där hans dessert korades till vinnare men nu, fyra år senare, är det alltså dags för honom att äntra själva tävlingen.

Den 23 augusti sänds premiäravsnittet av Dessertmästarna på kanal 5.