Skövde IK förlorade på nytt med stora siffror mot Mariestad. Bois vann säsongens andra Skaraborgsderby med 5-1. I Skövde IK:s mål stod Hugo Fagerblom, 22, som briljerade i sin SIK-debut för två veckor sedan. På måndagen gick det tyngre och det var en självkritisk Fagerblom som mötte SN-sporten efter derbyförlusten.

– Jag fick en tuff start med två styrningar som gick i mål och det tredje målet är också en styrning. Jag kom snett in i matchen och är besviken på mig själv för att jag inte kunde spela bättre i dag, säger han.

Målvakten menar att matchbilden mot Mariestad inte riktigt blev som han väntat sig.

– Jag gillar matcher där jag får mycket att göra. I dag förväntade jag mig att vi skulle slå ur underläge och att jag skulle behöva stå på huvudet för att ge oss en chans att vinna. Mariestad fick lite tryck på oss i början men vi stod upp bra, nästan för bra, för sedan öppnar vi upp oss bakåt. De skjuter inte speciellt mycket men när skotten kommer är det från öppna lägen. Vi tappar en del puckar och bjuder in dem till farliga chanser, förklarar han.

Ville till USA

Frölundafostrade Hugo Fagerblom var inför den här säsongen sugen på att pröva lyckan i Nordamerika men något spel där blev det inte. I stället gick han gick klubblös fram till för några veckor sedan, då Skövde IK värvade in honom på lån. Måndagens Skaraborgsderby var 22-åringens blott andra match för säsongen.

Annons

LÄS MER: Skövde IK värvar Frölundafostrad målvakt

– Jag var i Nybro förra året och efter säsongen blev det klart ganska snabbt att det inte skulle bli någon fortsättning för mig där. Då började jag leta efter klubbar utomlands, främst i USA och ECHL, men det blev inget med det, säger Fagerblom och fortsätter:

– Jag är glad för att jag har fått komma hit och känner verkligen av hur mycket jag har saknat hockeyn. Som det ser ut nu blir jag kvar till jul. Jag har flyttat hit och kommit på plats, så nu är det bara att se framåt som gäller.

Ja, den 199 centimeter långe målvakten trivs bra i SIK och har en solklar målsättning.

– Ledarstaben är bra, killarna i laget är jättetrevliga och staden är över förväntan. Mitt mål är att göra det så bra som möjligt och se till att laget går till Allettan. Jag kör den här tiden fram till jul och sedan får vi se om vi blir tre målvakter i laget eller om jag får söka mig vidare någon annanstans, avslutar Hugo Fagerblom.