Hur mycket pengar kommer det i slutändan läggas på Billingesatsningen? Ingen verkar veta och än så länge har summan bara vuxit, vilket givetvis beror på att affären inte var genomtänkt från början.

Samtidigt går äldreomsorgen på knäna i Skövde kommun. På 80-talet låg personaltätheten runt 0,90 och nu är den nere runt 0,60 och än är inte åtstramningarna över. Det är inte så konstigt att våra äldre inte kan få komma ut i friska luften när de vill, det är inte så konstigt att de är ensamma.

Men Skövde kommun ska ha 60 000 invånare år 2025, kosta vad det kosta vill. Därför satsar man på en mil konstsnöspår som är tolv meter brett. Därför satsar man på en gondol som ska lyfta alla som vill åka över trädtopparna så att det ska kittla i magen och ge en hisnande utsikt.

Det sägs att pengarna inte tas från samma kassa, men till syvende och sist är det precis det som görs. Det är bara så att pengapåsen till äldreomsorgen prioriteras ner till förmån för skryt. Allt är i slutändan skattebetalarnas pengar.

Så, våra föräldrar, våra far- och morföräldrar och vi själva också till sist, är inte lika viktiga som en tjusig gondol och det längsta konstsnöspåret söder om Dalälven.