European Speedster Assembly (ESA2015) är Europas motsvarighet till USA:s succé-event Awesome Games Done Quick. Människor som är duktiga på tv-spel eller deras vänner och familj får skicka in förslag och bidrag, där de visar prov på sina färdigheter, till en jury. Det är sedan upp till juryn att sålla ut vilka de tycker ska vara med och dessa får en chans att anmäla sig till arrangemanget.

– Huvudgrejen är att de ska visa upp något nytt, med vissa undantag, förklarar Simon Nilsson som är funktionär under eventet. Alla har med sig väldigt varierande saker så det blir en hel del att se.

Det är tv-spelsföreningen Ludendi i Skövde som ligger bakom initiativet och det är också anledningen till varför evenemanget alltid har varit och fortsätter att hållas i denna stad.

Annons

– Vi kommer att vara i Valhall i Kulturhuset och vill gärna ha många besökare, säger Simon.

Han arbetar under huvudarrangörerna och hjälper till med bland annat marknadsföringen. Han berättar att det i nuläget är anmält över 250 spelare men tillägger att den slutgiltiga siffran inte är klar än.

Det kommer att sändas live när samtliga spelare visar upp vad de kan och tittarna har chans att interagera med spelarna

– Alla som tittar har möjlighet att påverka och ställa frågor genom att donera till välgörenhet, berättar Simon.

ESA2015 drar igång 28 juni och håller på fram till 5 juli. Simon lovar att det kommer att visas upp ett flertal nya roliga saker under evenemanget.

Live-sändningen finner ni här.