Götene kommun har öppnat en särskild telefonlinje för den som behöver prata om händelserna. Anna Claesson, som är specialpedagog på elevhälsan i Götene, lyfter på luren.

Fakta: Telefonnumren

Götenes telefonlinje: 0511-38 67 13, öppen klockan åtta till klockan 18 till och med onsdag. Sk..

Fakta: Telefonnumren

Götenes telefonlinje: 0511-38 67 13, öppen klockan åtta till klockan 18 till och med onsdag. Skövde kommun hänvisar ungdomar till följande telefonnummer: 0737-126534. Elever på Gymnasium Skövde kan även ringa skolsköterskan och skolkuratorn, trots att terminen är slut. På kommunens hemsida finns tydliga länkar.

— Vi var flera resurspersoner som fanns på plats i lördags både i Källby och uppe i Blomberg, där vi mötte både barn och vuxna som hade funderingar kring det här, berättar hon.

Kommunens Posom-grupp såg att det fanns ett behov av en stödtelefon, inte minst nu när sommarlovet precis har börjat och skolan inte finns som en naturlig mötesplats längre.

— Nu när skolorna är stängda vill vi ha en länk öppen, för att få möjlighet att möta en vuxen, säger Anna Claesson.

Och samtalen kommer: från personer nära Lisa Holm, från människor som har varit med och sökt efter henne, eller från sådana som bor i närheten av Blomberg. Den som känner sig berörd och har ett behov av att prata är välkommen att ringa, varje dag mellan klockan åtta och 18. Telefonen är öppen till och med onsdag.

Även Skövde kommun har ett särskilt nummer som ungdomar kan ringa. Den som är elev på Gymnasium Skövde kan också ringa skolsköterskan eller skolkuratorn.