Nu fick inte Cecilia Åhnberg hela äran utan hon fick klippa bandet till den nya Raoul Wallenbergskolan tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson (M) och eleven Wilma Nordqvist i årskurs fyra.

Efter en pampig flaggning till trumpetsolo samlades alla gäster i matsalen där själva ceremonin hölls, liksom bandklippningen.

Här hölls en massa tal av både vd Maria Ljungkvist, Per Egon Johansson, styrelseordförande RWS, Raoul Wallenbergskolan, och skolans rektor Peter Gejervall.

– Jag är precis som det står på min tröja i dag, en stolt rektor. Att starta en friskola i Skövde är en utmaning men vi har en otroligt stark grund att stå på, säger rektorn.

Han fortsatte med att säga att det mottagande som skolan fått överraskat.

Annons

– Vi har fått anställa fler personal än vi tänkt från början och till våren startar vi ytterliga en klass. Vi är här för att stanna, säger Peter Gejervall.

Tal varvades med sång och eleverna framförde bland annat Turistens klagan, I natt jag drömde och We are the world. Konferencier var Robert Sundberg, som också är musiklärare och fritidsledare på skolan.

– Vi hade sådan tur att vi kunder engagera Anders Rane på keyboard, han är proffsmusiker och har bland annat producerat Playtones senaste album, berättar Robert.

Efter ceremonin visade elever i årskurs fyra till sex besökarna runt i skolans lokaler.

Cecilia Åhlberg önskade dem alla lycka till med den fina skolan och att de jobba i Raoul Wallenbergs anda.

– Alla kanske inte kan göra något så stort som Raoul, men alla göra något och i en tid som nu känns det rätt att lyfta fram hjältar. Människor vill göra skillnad och det finns en stor medmänsklighet, säger Cecilia.