Sol, plusgrader och ljusa kvällar. Våren är äntligen på väg och utomhussäsongen är snart ett faktum. Varför inte passa på att kickstarta träningen på allvar?

Skövde Nyheter har pratat med tre personer som vet vad de snackar om när det kommer till träning. Här delar de med sig av sina bästa träningstips för den stundande utomhussäsongen.

Slejman Karadag
Foto: Arkivbild

Slejman Karadag, tidigare elitidrottare i handboll som var med i Biggest loser Sverige 2011-2012. Idag driver han företaget HälsoCamps.

Var motionerar du en solig vårkväll i Skövde?

– Ett av mina favoritställen är motionsspåren uppe vid Billingehus. Det är skönt att gå där uppe och rensa tankarna. Sen är ju gymmet alltid en rolig plats men den är inte lika lättillgänglig.

Vad gör du när träningsmotivationen tryter?

– Jag försöker hålla mig till den träning jag tycker är rolig. Det är också viktigt att ta det försiktigt i början. Det är lätt att vilja göra mycket och i ett så högt tempo att motivationen försvinner. Lagom takt är bäst.

Vilket är ditt bästa tips för träning utomhus?

– Stavgång. Utan tvekan. Jag tycker att det är en fantastisk träningsform där man får jobba med hela kroppen. Det är skonsamt och ökar pulsen mer än att bara vara ute på en powerwalk.

Annons

Camilla Berglind
Foto: Arkivbild

Camilla Berglind, verksamhetschef på Friskis och Svettis i Skövde.

Var motionerar du en solig vårkväll i Skövde? (Har du något annat favoritställe?)

– På Friskis och Svettis såklart. Annars blir det en runda i spåret hemma i Mariestad.

Vad gör du när träningsmotivationen tryter?

– För mig är träningen en del av vardagen och det handlar bara om att komma iväg. Men jag skulle ändå kunna tipsa om att boka träning med en kompis om det är så att motivationen är låg. Det svårare att dra sig ur om man är två.

Vilket är ditt bästa tips för träning utomhus?

– Det beror på vilken träningsnivå vi pratar om. Men för motionären skulle jag rekommendera en löprunda i spåret. Det är helt outstanding. Orkar man inte springa så långt kan man köra lite intervallträning. Att kombinera löpning och promenad är inte fel.

Malin Toll Hägg
Foto: Arkivbild

Malin Toll Hägg, jobbar på funktionen för idrott och friskvård på Skaraborgs regemente P4 och ordförande i nomineringskommittén på Skövde idrottsgala.

Var motionerar du en solig vårkväll i Skövde?

– Jag är ingen asfaltstjej utan föredrar att vara i naturen. En vårkväll hamnar jag troligtvis i skogen längs med någon stig där man kan höra våren vakna till liv. Allra helst håller jag till i Skultorp uppe på berget.

Vad gör du när träningsmotivationen tryter?

– Jag försöker alltid göra min egen träning så prestations- och resultatlös som möjligt och istället njuta av träningen. Ett sett att motivera sig är att träna i en miljö man trivs i som stimulerar många sinnen.

Vilket är ditt bästa tips för träning utomhus?

– Åk till en plats som matchar med ditt intresse. Trivs man i naturen är det dit man ska. Ta tillvara på ljuset och ut och njut. Det är sällan jag säger det till soldaterna men slopa alla krav och se till att träningen är både rolig och lustfylld.