När bryggeriet Nya Victoria och Vilhelsmro gårdscafé ordnade den tredje ölfestivalen fanns Alingsås bryggeri med för allra första gången.

— Vi är sällan med på festivaler, men den här passar oss, den är lagom stor, sa Fredrik Bergman som bemannade bryggeriets provsmakningsdisk tillsammans med Lasse Lindholm, Kent Karlsson och Eric Jansson.

På armbågs lucka från Alingsås stod lokala Åsalids bryggeri, med tillverkning i Påverås.

Andreas Gustafsson, som startade bryggeriet i slutet av 2014, konstaterade att intresset för öl håller i sig.

Annons

— Folk värdesätter bra produkter, konstaterade han och beskrev hur hans egen produktion fördubblades mellan 2015 och 2016.

— Vi kommer att öka i år också, men det blir ingen fördubbling.

Claes och Annica Wernerssons bryggeri på Qvänum Mat & Malt var representerat, liksom Wifetrap Brewery, från Frufällan norr om Borås.

För första gången ordnades ölprat, intervjusamtal inför publik kring ölets grundämnen humle, jäst och malt.

Plith nöjd

Mikael Plith, en av delägarna i arrangerande Nya Victoria, var nöjd med att så mycket folk kom, inte minst med tanke på det motstånd vädret bjöd.

— Vilhelmsros marknadsföring och ett upparbetat lokalt intresse för öl, var hans förklaring till tillströmningen.

Akademibokhandeln/Norders sålde exemplar av Åke Schortz historik över bryggeriet Victoria. Schortz drev bryggeriet när det övertogs av Pripps på 1950-talet, och han blev kvar som bryggmästare.