Annons

Det blev två killar som snodde de båda Globenbiljetterna i Melodifestivalens andra deltävling. Hemmasonen Ulrik Munther med låten Soldiers var favorittippad från början och hans redan etablerade bas av fans såg till att han höll hela vägen. Däremot var David Lindgren en i princip okänd förmåga som breakdansade sig rakt ut till de svenska tv-sofforna. David som är en musikalartist och för tillfället jobbar med Tomas Ledins krogshow hade en klubblåt som Danny enligt rykten hade tackat nej till. Hela Scandinavium kokade när David framförde Shout it out, och det stod ganska klart att det skulle bli han och inte Tomas Di Levas Ge inte upp som skulle få den andra finalbiljetten när de två var kvar till sist.
 


Timoteij, med sin schlagerdiscolåt i folkmusiktappning, fick röster som räckte till Andra chansen och med sig till Linköping får de Top Cats med rockabillylåten Baby Doll.
Förra gången Timoteij stod på scen i Göteborg skrällde de rejält och gick direkt till final. Denna gång hade de ett helt annat utgångsläge.
Managern Kristian Wejshag var nöjd med tjejernas insats i delfinalen. Han noterar att Melodifestivalen har ändrat karaktär totalt.
- Det är lite Swedish House Mafiastil som går hem nu. I fjol var det Danny och nu var det David. Det hade varit otänkbart för några år sedan, säger han.
 


Kristian tänker att det beror på mediaflödet i stort och medger att även han lyssnar på klubbmusik och tycker att den är bra.
Kan det bli en klubblåt för Timoteij nästa gång?
- Faktum är att den plattan de ska släppa är väldidgt klubbig och dansant, en modernare platta. Stormande hav är den mest traditionella låten.
Att delta i Andra chansen innebär ytterligare en vecka med press och media, vilket gynnar tjejerna.
- Det är det vi är här för. Så är det bara, säger Wejshag.
Låtskrivaren Kristan Lagerström, en av de fyra upphovsmännen bakom Stormande hav, var alldeles tom efter att tv-kamerorna slocknat. Han kunde inte riktigt uttrycka vad han kände.
- Man tänker när man sitter här att det bara är roligt att vara med, och så vidare. Men sen slår tävlingsnerverna till och då är det svårt att jubla över en plats i Andra chansen. I alla fall just nu.


Men Elina Thorsell, Cecilia Kallin, Bodil Bergström och Johanna Pettersson glittrade som vanligt och var nöjda med sitt framträdande.
- Det är jätteroligt för David, man kan verkligen skrälla i Melodifestivalen. Di Leva hade en mycket bra låt och han kom inte ens vidare, så vi måste vara jättestolta, säger Cecilia Kallin.
Tjejerna är glada att få en tv-tid till. Det var målet med medverkan – att få framföra Stormande hav en gång till. Deras scenkläder var inspirerade av temat krigarprinsessor och stridsropet inför Andra chansen är klart.
- Nu kör vi!

Fakta

Se även bildspelet längst upp i spalten bredvid.

Fakta

Se även bildspelet längst upp i spalten bredvid.