Det som göms i snö... eller så mycket snö har det ju inte varit under den gångna vintern, men i alla fall: nu märks det vilken skada våra vägar tagit under den kalla årstiden och även tidigare.

Vi har berättat om ”Raka linan”, det vill säga väg 2752 mellan Lerdala och Skövde, och hur den har vittrat sönder under åren. När vi nu efterlyser Skaraborgs värsta vägar är det också den vägen som får mest kritik. Mejlkorgen fylldes snabbt med reaktioner från bilister om den dåliga vägen.

Här är några röster:

”Farlig väg när skicket är katastrof”

”Traktens sämsta väg är helt klart Raka linan! Man skumpar å hoppar å far när man åker där”,

Annons

”Den har inte renoverats på runt 20 år och gör att många tar en över 10 km längre väg vilket leder till onödig miljöförstöring. Många har dessutom förstört sina bilar på grund av av tjälskotten”

”Reser över hela Norden med, kör ca 7000 mil året och åker på många olika vägar stora som små men kan säga att raka linan mellan Lerdala och Skövde hör till den absolut sämsta.”

Av Facebook-kommentarerna till den artikeln att döma är det många som håller med. Där nämns också både vägen över Övertorp från Timmersdala till Säter och väg 26 mellan Skövde och Mariestad.

”Jag tycker att värsta vägen är vägen över Övertorp från Timmersdala till Säter och sträcket mellan Övertorp and Lerdala. Som läkare behöver jag också köra över den mitt i natten om där finns akuta fall i sjukhuset. Jag tycker vägen är hemskt och är rädd att jag missar en stor fara i vägens beläggning och hamnar i en olycka mig själv. Jag tycker att vägen är otryggt och det skulle inte vara så i ett land som Sverige”.

Även vägen från 26:an till Ekedalen från Acklingakorset och vägen från Varv till Tiarp ska vara i riktigt risigt skick: ”En bra kandidat till titeln Skaraborgs värsta väg borde vara väg 2863 från Varv till Tiarp.”

Vilka andra vägar utanför tätorterna i Skaraborg har tagit stryk av denna vinter och gångna vintrar? Fortsätt tipsa oss på aktuellt@vgt.se! Mejla gärna en bild eller dela ett filmklipp, om du har det.