I en skrivelse till Skövde kommun riktar nu föräldrar till elever på motorcross- och endurogymnasiet skarp kritik mot kommunens agerande att säga upp avtalet med Svemo, Svenska motorcykel och snöskoterförbundet. Avtalet har sagts upp i förtid av Orvar Eriksson (C), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

LÄS MER: Motorcrossgymnasiet i Skövde läggs ner l

LÄS MER: Därför läggs utbildningen ner

Skövde kommun tecknade avtalet med Svemo i mars 2017 och tog emot de första eleverna redan på höstterminen samma år. Bara ett år senare sägs avtalet upp.

”Att på detta svekfulla sätt totalt ödelägga dessa ungdomars möjligheter att färdigställa sin utbildning, en kombination av sin sportsatsning med en gedigen gymnasieutbildning , är under all kritik”

27 ungdomar är inskrivna på utbildningen, som är ett riksidrottsgymnasium. Det betyder att ungdomarna kommer från hela Sverige. De har gjort en stor omställning och flyttat långt hemifrån för att gå utbildningen. Föräldrarna skriver att de valde att lita på kommunen när det stod klart att Skövde skulle ta över utbildningen från Tibro kommun, som lade ner den.

Annons

LÄS MER: Motorutbildning lever vidare

”Vi litade på alla goda intentioner som fanns från kommunens sida och så blir vi svikna på de grövsta sätt”.

Föräldrarna accepterar inte att utbildningen läggs ner i förtid. Man kräver ett möte med kommunledningen och att kommunen hittar en lösning för att driva utbildningen till avtalstiden slut, våren 2020. Det är rimligt för att hitta en ny huvudman och för att eleverna i år två ska kunna slutföra sin utbildning och att de i år ett ska ha chans att anpassa sig i en ny kommun, skriver de.

LÄS OCKSÅ: Mamma upprörd över beslutet att crossgymnasium läggs ner

LÄS MER: Grannkommunen intresserad av att ta över crossgymnasium