Örebrobandet Truckfighters senaste musikvideo till låten "Calm before the Storm" möttes av massiv kritik – inte minst från Tore Brandtler, Lisa Holms familjs målsägandebiträde.

– Jag måste säga att det är fruktansvärt att de gör en video av en sådan här tragedi. Det blir ju en tragedi i sig. Det är bara negativt, inte minst för Lisas familj, sa Tore Brandtler tidigare under måndagen till Aftonbladet.

Bandet hävdade i en tidig förklaring på deras facebooksida att även om Lisa Holm-fallet var en inspirationskälla, var historien i musikvideon till största del fiktiv. Nu har de publicerat ett mer utförligt meddelande på sin facebooksida.

Annons

– Vi skriver musik om saker som sker i samhället och som berör oss, och därför skrev vi “Calm Before the Storm, skriver Oskar Cedermalm och Niklas Källgren, båda bandmedlemmar i Truckfighters, i ett meddelande på bandets facebooksida.

De fortsätter med att de följde rapporteringen kring Lisa Holm för ett år sedan, och att de blev väldigt berörda av fallet – framför allt eftersom de själva är föräldrar.

Truckfighters svar på sin facebooksida

"Hej.

Ett kort uttalande med anledning av de reaktioner och kommentarer vi har fått på v..

Truckfighters svar på sin facebooksida

"Hej.

Ett kort uttalande med anledning av de reaktioner och kommentarer vi har fått på vår video till låten “Calm Before the Storm”.

Sommaren 2015 skakades Sverige av det brutala mordet på 17-åriga Lisa Holm. Vi som många andra följde nyhetsrapporteringen och händelseutvecklingen och berördes starkt av Lisas öde, speciellt som vi själva är föräldrar.

Vi skriver musik om saker som sker i samhället och som berör oss, och därför skrev vi “Calm Before the Storm”. Musikvideon har nu uppmärksammats i sociala medier och i media och vi har förstått att många har blivit illa berörda av den. Därför vill vi understryka att vår intention aldrig var att såra någon, utan att föra fram hur fel det är att sådana här saker händer i vårt samhälle. Vi skrev inte den här låten på något annat vis, eller med något annat mål, än någon annan av de låtar vi har skrivit under femton år som band.

Vi vill be Lisa Holms familj och närstående om ursäkt för den smärta som det här har skapat och hoppas att de kan se att vår intention var god.

Vidare har vi beslutat oss för att skänka alla intäkter från denna singel 'Calm before the storm' till

Lisa Holms Minnesfond. Du som läser detta kan också donera på BankGiro 5002-0197

Oskar 'Ozo' Cedermalm

Niklas ' Dango' Källgren"

– Vi vill be Lisa Holms familj och närstående om ursäkt för den smärta som det här har skapat och hoppas att de kan se att vår intention var god, skriver de vidare.

Truckfighters har nu beslutat att alla intäkter från singeln "Calm before the storm" kommer gå till Lisa Holms minnesfond.

Vi har sökt bandets sångare Oskar Cedermalm under eftermiddagen, men utan resultat.