Säsongen i Sverige tog stopp för Christoffer Ehn när hans Frölunda åkte ut i SM-semifinalen mot Brynäs.

Men semestern blev kortvarig för den tidigare Skövde IK-spelaren som nästan omedelbart lämnade Sverige för spel i Detroit Redwings farmalag Grand Rapids Griffins. Vart han kommer att spela i höst är fortsatt oklart, men att han är den första Skaraspelaren i ett NHL-lag är dock ett faktum.

– Det är helt fantastiskt. Självklart är vi jättestolta över Christoffer. För att lyckas med det här måste man verkligen ha en stor träningsvilja, och det vet jag att han har, säger Skara IK:s ordförande Linda Peinert som menar att det inte är någon slump att Skara IK har producerat så pass många bra hockeyspelare genom åren.

– Vi har en väldigt bra ungdomsverksamhet i Skara där vi har haft och fortsatt har många bra tränare. Det är ju inte bara Christoffer som har tagit sig långt inom hockeyn. Vi är en liten klubb men att det går så pass bra för Christoffer visar att man inte behöver flytta till någon annan större klubb för att lyckas. Det är viktigt för våra nuvarande ungdomar att se.

Samtidigt berättar Peinert att de fortsatt har bra kontakt med den nyblivne NHL-spelaren.

– Vi har en väldigt bra kontakt med honom. Under ungdomsavslutningen lottade vi ut hans tröja. Han hade velat komma men kunde tyvärr inte.

Christoffer Ehn befinner sig i USA just nu och tanken är att medverka i det kommande AHL-slutspelet.

LÄS MER: Greger - Ehn stolt tränare