Erik Wikström och Tina Göthensten på Studiefrämjandet i Skövde arrangerar tillsammans med Skaraborgs spelföreningar Spelföreningarnas Öppna Hus, förkortat SpÖH, nu på lördag.

Då välkomnas Skaraborgs spelföreningar till Nyeport för en heldag med tävlingar, föreläsningar, tipspromenad, montrar och mycket mer. Detta är ett drogfritt arrangemang.

– Det är ett bra tillfälle att passa på att lära känna traktens spelföreningar, menar Erik Wikström, som är projektledare för SpÖH.

Han berättade om arrangemanget som beskrivs som en mässa tillsammans med Wiking Björnsson och Mats Dahlström.

– Vi riktar oss till unga från 15 år och uppåt och vi vill göra spelföreningarna i Skaraborg mer synliga, därför bjuder vi in allmänheten till att träffa oss, säger Erik Wikström.

Han och de andra konstaterar att spelintresset i Skaraborg bland unga är väldigt stort så de har därmed också stora förhoppningar om att det ska komma mycket besökare till lördagens mässa.

Besökarna kommer få träffa representanter från de olika föreningarna, prova på spel, allt från gamla hederliga brädspel, till datorspel, tv-spel och Anime-spel, samt få gå på spännande föreläsningar i ämnet spel.

Spelföreningarnas Öppna Hus, förkortat SpÖH, är ett nytt projekt som startade på initiativ av Studiefrämjandet i höstas och planen är att det ska fortgå under ett år.

Annons

– Sedan hoppas vi att vi får fortsätta och att den här mässan kan bli årligt återkommande, säger Erik Wikström.