Idag öppnar Apoteksgruppen sitt första apotek i Skövde. Det är den 190:e etableringen i Sverige och i Skaraborgs finns man sedan tidigare i Lidköping, Götene och Skara.

Berit Sandén är apotekschef och tycker det känns bra att äntligen få slå upp dörrarna och möta kunderna.

LÄS MER: Ny apotekskedja öppnar i Skövde

– Det här har varit en snackis, det har jag förstått när jag träffat människor här som frågat när vi öppnar. De tycker det är roligt och säger "åh, ni är så välkomna", säger hon.

Tillsammans med regionchef Anna Larsson klippte hon det obligatoriska bandet och redan då, strax efter nio i morse, fanns det en hel del kunder i butiken.

– Att vi öppnar just här beror på att det är ett jättefint handelsområde, nära en dagligvaruhandel med bra tillgänglighet och lätt att parkera, säger Anna Larsson.

Hon berättar att det är ett fullskaligt apotek där man utöver den vanliga servicen kan få hjälp att på plats förnya sitt recept om det visar sig att det gått ut.

– Vi kan erbjuda en bra bredd med produkter. Inom hud- och bebisvård har vi egna märken annars är det produkter som finns på marknaden.

I nuläget är det öppet på vardagar men målet är att utöka tiderna och även hålla öppet på helger.

Annons

– Vi räknar med att växa både på orten och inne i butiken, säger Anna Larsson.

Apoteksgruppen har baltiska ägare. Apoteken drivs både som en enhet inom kedjan och som franchiseföretag, att företaget hyr ut sin företagsidé till en företagare.