LÄS OCKSÅ: Sportgruppen ville ha kvar Frisk

Spekulationerna är i full gång om vem som ska ersätta Magnus Frisk som huvudtränare i Skövde HF nästa säsong. Enligt klubbens ordförande Anders Löfvenborg är ett alternativ en intern lösning med Jerker Nyman – och/eller Peter Johansson.

– Jag kan bedöma att de har rätt kompetens, de är duktiga, levererar bra resultat och har god stämning i sina lag båda två, säger Löfvenborg till P4 Skaraborg.

Jerker Nyman är inne på sitt femte år som tränare för Skövde HF:s A-flickor, som vann SM-guld 2016. Han har tidigare varit assisterande tränare i IFK Skövdes A-lag, där han själv spelade under många år, 1985-97, och bland annat var med och förde upp klubben till elitserien 1990.

Vad han ska göra nästa säsong är inte klart.

– Om jag ska fortsätta ska jag vara seniortränare. Det är egentligen det jag kan mig att fortsätta jobba som.

I Skövde HF?

– Det låter trevligt, men jag har inte fått någon förfrågan. Vi får se vad som händer.

Vad säger du om att kontraktet med Magnus Frisk inte förlängs?

– Jag har egentligen inga åsikter om det. Magnus har gjort ett fantastiskt fint jobb under många, många år. Det ska han all heder för. Klubben hade inte varit där om det inte vore för Magnus. Vi har spelat ihop i IFK.

Annons

Jerkers dotter, Filippa Nyman, 18, lämnade Skövde HF inför den här säsongen och spelar nu i Sävehof. Hon har först och främst kontrakt säsongen ut och kan sedan alltså återvända till Skövde – och få pappa som tränare?

LÄS MER: Nymans – en historisk handbollsfamilj

"Inte så konstigt"

Ett en annan tänkbar ersättare som nämns är Peter Johansson, 44. Han har tidigare tränat IFK Skövde i högsta serien och basar nu för Skövde HF:s farmarlag Somby i division 1.

– Jag har inte fått någon konkret förfrågan, utan jag tror de jobbar rätt så brett med tränarnamn. Men det är klart, om de pratar om en intern lösning, då är det inte så konstigt att jag och Jerker nämns eftersom vi är tränare för U-laget respektive A-flickorna och har den erfarenheten och bakgrunden vi har.

I samband med att beskedet om Frisks framtid kom pratade Johansson med Skövde HF:s ordförande Anders Löfvenborg.

– Han frågade han lite vad jag tänkte om framtiden. Jag är inställd på är att köra vidare med juniortjejerna, det är så pass roligt. Någon mer diskussion än så har det inte varit.

Hur ser du på att Frisk får gå?

– Jag blev lika förvånad som alla andra när beskedet kom. Jag tycker han har gjort, och fortfarande gör, ett fantastiskt arbete. Jag har svårt att se någon göra det bättre, vilket jag också har framfört till de berörda i föreningen.

Johansson hymlar inte med att det någonstans i bakhuvudet finns tankar på att återvända som seniortränare framöver.

– Klart det är smickrande för ens egen del att man nämns i sammanhanget. Men just nu har jag inget att ta ställning till, säger Peter Johansson.