Sara Eklund bor i Tidavad med sin familj och jobbar som lärare på Lerdala skola där hon undervisar en åldersblandad klass, en två, trea.

– Mina elever vet inget om det här. Men jag bad min nioårige son att ta med ballongen till skolan och till sin klass för att visa upp den, berättar Sara Eklund.

Hon hittade ballongen där den fastnat i det långa gräset i ett dike mellan fälten på vägen hem till familjens hus.

– Jag hade sett att det låg något där i drygt en veckas tid. Och vi hade pratat och undrat vad det kunde vara för något.

Lappen med uppmaningen på den upphittade ballongen.
Foto: Privat

En eftermiddag gjorde hon slag i saken och gick dit för att titta efter vad det var.

– Jag har ingen aning om hur länge den legat där och när jag såg att det fanns en hälsning på den fick jag dåligt samvete.

Väl hemma förstod hon att det var en pojke som skickat upp den röda ballongen. På Facebook skrev hon: "Titta vad vi hittade på vårt fält! Hela vägen från Halifax, Wyoming USA. Izzy, 4 år gammal, lät den här ballongen flyga upp i luften och den reste halvvägs runt världen. Dela gärna detta, så att det kan hitta tillbaka till Izzy."

Inlägget väckte uppmärksamhet och ledde även till en debatt om varifrån ballongen flugit med vindarna. Om det var från USA eller England. Det finns nämligen ett Halifax i West Yorkshire också och på ballongen står det, förutom uppmaningen att publicera fyndet, att avsändaren är fyraårige Izzy från Halifax WY.

Annons

– Men texten gjorde att fyndet med en gång blev mycket roligare. Den har ändå flugit en bra bit, säger Sara Eklund, som lagt ut fyndet på sin Facebooksida.

Nu hoppas hon bara att fyraårige Izzys familj ska se inlägget.

– Men den har redan fått över 200 delningar. Det är helt galet, säger Sara nöjt.