Pizzeria Jamaica på Östermalm är Skövdes bästa pizzeria. Åtminstone enligt en utnämning baserad på omdömen från mattjänsten Onlinepizza, där man inkluderat årets samtliga beställningar utförda av över en halv miljon aktiva kunder i Sverige.

Bröderna Sawa och Thamer Youkhanna blir positivt överraskade av utnämningen.

– Det ger oss mer energi att jobba ännu mer, det är jätteroligt.

De har drivit sin restaurang sedan 2005 och har i dag två anställda. Många av kunderna är grannar och kringboende på Östermalm, som de har en nära kontakt med.

– Skriv att de är bäst i stan, säger en kund, som just handlat mat.

Mattjänsten Onlinepizza listar med jämna mellanrum sina kunders mest populära restauranger. Nu har man utsett 2018 års favoriter bland sina 2 000 uppkopplade restauranger.

En utmärkelse baserat på årets samtliga beställningar, där man tittat på faktorer som kundomdömen, antal återkommande kunder samt försäljning per invånare.

Favorit bland Onlinepizzas samtliga restauranger 2018 var Nya Flamingo pizzeria i Karlstad, med Nya Emilios pizzeria i Västerås på en andraplats och Södergrillen och pizzeria i Gävle på en tredjeplats. – Det känns fantastiskt kul att få lyfta fram våra pizzabagare. Det är de som är företagets själ och hjärta och årligen förser våra kunder med god mat, bra service och snabba leveranser. Nu kan vi hylla dem som hyllas bör, säger Philip Eide, marknadschef på Onlinepizza.

Annons

Skövdebornas mest populära pizzeria, när kunderna fått säga sitt, blev den här gången Pizzeria Jamaica.

Så här går bedömningen till:

Resultaten till årets vinnande restauranger baseras på algoritmer och data som Onelinepizza ..

Så här går bedömningen till:

Resultaten till årets vinnande restauranger baseras på algoritmer och data som Onelinepizza har samlat in under året. Datan innehåller stort antal olika parametrar, bland annat popularitetsranking, försäljningsstatistik och kundomdömen. Endast städer och restauranger med tillräckligt underlag redovisas i listningen (till exempel tillräckligt antal beställningar, restauranger, omdömen med mera). Källa: Onelinepizza

Mat