Näringslivsforums Landsbygdsnäringspris delades ut av Per Stigsson. Pristagare i år blev V-S Däck AB i Värsås med följande motivering:

"Ett genuint familjeägt landsbygdsföretag som i en mycket tuff bransch har verkat i över 50 år med reparationer och montering av däck i många storlekar och användningsområden, med en omsättning på över 20 miljoner och en stabil vinst varje år. Företaget är helt fristående, ägt av tre bröder som i mycket hög grad sätter kunden och god service i centrum, med en affärsmässighet och envishet av stora mått."

Annons

Årets tillväxtpris i Skövde kommun tilldelades dataspelsföretaget Stunlock Studios, som under senaste året ökat sin omsättning med 828 procent.

– Det betyder mycket att företaget och personalen får ett erkännande och det känns viktigt att vi kommit så här långt, sa företagets representanter när de tog emot priset.

Näringslivsforums pris tilldelades Thordur Erlingsson. Islänningen som blev Skövdebo för snart 25 år sedan och som under sina år i staden har hunnit starta tre företag som nu tillsammans har över 100 anställda.

"Med ett lösningsorienterat fokus har han ständigt hittat lösningar på utmaningar som kommit i hans väg." löd motiveringen bland annat.

– Jag är otroligt stolt över att få det och stolt över allt vi åstadkommit tillsammans, jag och dem som jag jobbat med genom tiderna, sa Erlingsson bland annat i sitt tacktal.