Aldrig har väl ett lag varit så nederlagstippat som Skövde HF inför kvällens tredje SM-kvartsfinal borta mot H 65 Höör. Det är därför jag tror på vinst…

H 65 Höör har besegrat Skövde HF med 22-15 och 24-23 i de två första SM-kvartsfinalerna. I den första matchen var det inget snack. Skånelaget var klart bättre, Skövde HF håglöst. För en vecka sedan var det tvärtom. Skövde HF var klart bättre, hade ledningen i paus med 14-10 oh 20-13 efter 40 minuter.

H 65 Höör misslyckades med det mesta och såg ut som ett slaget lag. Sedan kom SHF-tjejernas genomklappning samtidigt som Höörs halvskadade fixstjärna Cassandra Tollbring slog till med tre avgörande mål under de sista fem minuterna. Vilken chock för Skövde HF och hemmapubliken. Det tog hårt.

Det har "stormat" en del inom Skövde HF på den senaste tiden som tagit kraft.

Det interna "bråket" mellan tre spelareverkar i alla fall gå mot en lösning.

Tråkigt att sådant inte kunde lösas utan polisanmälan och annat energislöseri.

Det har givetvis även påverkat laget och övriga spelare.

Skövde HF har nu i alla fallsamlat ihop sig och är nog rätt revanschsuget.

Tredje gången gillt.

Laget har allt att vinna och inget att förlora.

Skövde HF har vunnit förr i Höör och även i utsatt läge i SM-slutspelssammanhang.

Och hur är det med Cassandra Tollbrings lårskada? Är hon fortfarande halvskadad vinner Skövde HF. Hon kommer inte att avgöra en match till på det sätt hon gjorde för en vecka sedan.

I Skövde HF hoppas jag att Tilda Olsson, Malin Larsson, Sara Johansson och Tilda Matthijs släpper loss ordentligt på niometer i anfallsspelet som under den första halvleken för en vecka sedan. Här finns det en kapacitet som ofta inte kommit fram ordentligt.

Jag kollade på träningen i går. Det såg bra ut. Tilda Olsson har ett otroligt driv i steget och kommer att bli en stor tillgång för Skövde HF i framtiden. Hon måste bara höja lägstanivån. Och så väntar jag att Tilda Matthijs kliver fram i en avgörande roll. Stämningen i laget verkade god och förväntansfull.

Jag vill också se SHF-tjejerna kontra från början till slut och verkligen VÅGA VINNA, inte springa omkring och vara rädda för att förlora.

Jag tror inte Malin Larsson, Sara Johansson, Tilda Matthijs, Viktoria Börjesson och Sofia Berndtsson vill avsluta sina sejourer i Skövde HF i kväll.

De vill spela fler matcher.

Det blir en fjärde match i Skövde på söndag... minst.