Enligt Fotbollskanalen ska domarbasen Bosse Karlsson ha utsatt Karin Thorbjörn för sextrakasserier och på grund av anklagelserna hoppar nu Karlsson av sitt uppdrag.

"Ett exempel från min aktiva tid är när jag vid 20 års ålder, som mycket lovande ung kvinnlig domare (fanns inte så många sådana vid det tillfället) fick skamliga förslag, alldeles för långa och många kramar, klappar på stjärten och ett flåsande "jag tror jag är kär i dig" av landets då ansvariga domarbas. Som dessutom med en blinkning sa att det nog skulle kunna gå bra för mig i domarkarriären", skriver Karin Thorbjörn på Facebook.

Slutade som 21-åring

42-åriga Karin Thorbjörn från Stenstorp har dömt på elitnivå och berättar om händelserna som fick henne att sluta som elitdomare, endast 21 år gammal. I Facebookinlägget berättar hon att Karlssons elitdomare på herrsidan vid tillfället fick "hålla honom borta" från henne.

Annons

"Han var 30 år äldre än mig och hade väldigt mycket makt inom något som betydde så mycket för mig. Mitt mål var satt till att döma ett VM och det är något flera av mina dåvarande kollegor fått uppleva (som jag i alla fall då stod mig bra i konkurrens med). Hans agerande tog bort all glädje i det jag gjorde. Jag började undvika olika situationer, utbildningar och konferenser för att slippa stöta på honom eller hans fru. Det tog bara något år sen slutade jag. Det var helt enkelt inte roligt längre".

Förklarar varför

I ett meddelande till tidningen förklarar nu Thorbjörn om varför hon valde att gå ut med anklagelserna offentligt på sin Facebook.

"Syftet var att ge stöd till #metoo-rörelsen och idrottens del #timeout som jag skrivit under och stödjer" skriver hon i meddelandet.

Hon påpekar också att syftet med inlägget inte var till för att hänga ut någon:

– Mitt syfte i detta har inte varit att hänga ut någon enskild individ, få till stånd avhopp eller massmedial uppmärksamhet.

Läs hela svaret från Karin Thorbjörn här.