Sedan tidigare är Jonas Wille, norrman som senast tränat i Danmark, klar som ny tränare och från norska ligan kommer nye målvakten Håvard Åsheim samt försvarsresen Rex Blom.

– Det ska bli mycket spännande att komma till Sverige och vara en del i den satsning som görs i Skövde. Jag har fått ett mycket positivt intryck av både det sportsliga, organisationen och Skövde som stad, säger Matias i ett pressmeddelande.

Ulf Nyström, sportansvarig i IFK Skövde, är självfallet väldigt glad och nöjd med den senaste värvningen.

-Matias är en ledare på plan och en spelare med stor erfarenhet av nationell topphandboll i såväl Danmark, Schweiz som Österrike. Han har dessutom varit ute och spelat internationell handboll med landslagen i Danmark.

Meriterad mittnia

Matias ser själv som sin styrka att han har överblick och spelsinne. Under två säsonger utsågs han till danska ligans bästa på mittniopositionen.

– Jag tycker om att vara delaktig i spelet. Det ska bli trevligt att få möjlighet att utvecklas vidare i en ny miljö, säger Matias.

Ulf Nyström gläds åt att ytterligare en pusselbit inför kommande säsong är på plats.

-Matias kommer med sin erfarenhet även att kunna hjälpa våra unga, lovande egna spelare att fortsätta utvecklas tillsammans med våra andra erfarna äldre spelare i spelartruppen, säger Ulf.

Har spelat i Skövde

Matias har faktiskt spelat handboll i Skövde. Det var då han som junior med sitt HC Midtjylland var med i Skadevi cup och mötte IFK Skövde med Johan ”Hubbe” Sjöstrand i spetsen i finalen.

Annons

– Vi förlorade i förlängning men det var en väldigt fin cup.

Matias kommer att flytta med sin sambo Line till Skövde i sommar.

– Line vill nog också spela handboll men nöjer sig med en lite lägre nivå.

Lång meritlista

Matias har den här säsongen spelat i österrikiska klubben Tyrol efter två år i Grasshoppers Club Zürich. I Danmark har han spelat i följande lag Team Tvis Holstebro (2006-2007), HC Midtjylland, (2007-2009), AG København (2009-2010), Fredericia HH Elite (2010-2011), Skanderborg Håndbold (2011-2013) och Ribe-Esbjerg HH (2013-2015).

Under åren har Matias spelat 45 junior-, 23 U- och tre A-landskamper för Danmark.

Truppen tar form

Håvard Åsheim, Rex Blom och nu Matias Helt Jensen utgör nya IFK Skövde-spelare. Tidigare har Jack Thurin, Christopher Hedberg och Kristian Svensson också skrivit nya kontrakt. Marcus Holmén och Axel Franzén har också kontrakt över nästa säsong.