– De första Netto-butikerna som ställdes om till Coop har fått ett mycket gott mottagande. Kunderna gillar det breda prisvärda sortimentet med fokus på färskvaror som butikerna erbjuder och vi ser verkligen fram emot att snart öppna ytterligare tretton butiker, säger Patrik Levin, vd på Coop Vardagshandel i ett pressmeddelande.

Varje butik som ställs om genomgår en större invändig renovering och utrustas med nya hyllor, kylar och frysar samtidigt som alla skyltar så väl på in- som utsidan byts ut. När den omställda butiken öppnar upp som Coop följer den samma moderna format som de övriga Coop-butikerna.

Jämfört med Netto får de nya omställda Coop butikerna ett betydligt bredare sortiment av mat, från ca 2 000 artiklar till 6 000. Öppettiderna kommer också att förlängas för att öka tillgängligheten för kunderna.

Den första november ställs alltså tretton Netto-butiker i Västergötland om till Coop, varav en av dem är butiken på Östermalm i Skövde.

De övriga tretton butikerna ligger i Tibro, Götene, Töreboda, Herrljunga, Hjo, Vårgårda, Vänersborg och Vara, samt två butiker i Mariestad respektive Lidköping.