Mantorp fick "bara" 30-30 med sig från mötet med Silwing/Troja. Ett resultat som innebär att Country, som vann söndagens match mot Bolton med 25-16, kan fira serieseger och allsvenskt avancemang.

- Det är svårt att må bättre i en stund som den här, säger tränaren Henrik Schneider, som blev överraskad av att Country kunde fira avancemanget redan efter den näst sista omgången.

- Det var inget vi hade räknat med. Vi var inställda på att göra vårt jobb och vinna matchen mot Bolton. Sen fick vi under matchen redan på att Mantorp hade tappat en poäng.

Östgötarnas matchstart var satt en kvart innan Stöpen-laget och därför kunde åskådare från publiken under en timeout meddela glädjebeskedet till Country-bänken.

Annons

- Ja, i samband med att Bolton tog timeout fick vi höra det här och då kunde vi jubla med ett par minuter kvar av matchen. Härligt att vi fick det bekräftat, säger Schneider.

Sejouren i division 1 blev därmed bara ettårig för Country som nästa säsong får chansen att testa musklerna i den näst högsta serien på nytt.

- Vi har fått in ett nytt, yngre lag och har ett par rutinerade hemvändare. Det är spelare som ska ta nya roller och det har de gjort fantastiskt bra.

- Vi lägger ner mycket tid på det här och killarna är väldigt seriösa. Det betalar sig nu och det ska vi vara jäkligt stolta över.

Vad är det som gör att ni lyckas vinna en serie på nytt?

- I botten är det att vi har en träningsfilosofi och en vilja att bli bra, både på lag- och individnivå. De här killarna som kommit in i laget har inte haft bärande roller tidigare. De har verkligen tagit sig an det. Signifikativt för säsongen är så som det såg ut i dag - vi släppte in 16 mål. Försvarsspelet har varit fantastiskt uppoffrande och så har det sett ut i många matcher.

På lördag ställs Country mot Sollentuna hemma i Idrottshallen i säsongens sista match.