Det var när Kristdemokraternas regionfullmäktigegrupp möttes på tisdag kväll som Conny Brännberg från Skövde utsågs till Kristdemokraternas gruppledare i regionfullmäktige och ordinarie ledamot i regionstyrelsen. Conny Brännberg blir därmed partiets första regionråd från Skaraborg.

Maria Nilsson från Vänersborg utsågs till partiets ersättare i regionstyrelsen. Magnus Berntsson från Göteborg är idag ordförande för regionfullmäktige och han nominerades nu till vice ordförande i det nya regionfullmäktige som bildas efter valet och blir därmed kvar i presidiet. Posten som ordförande övertas av Moderaterna, efter uppgörelse inom Grönblå samverkan.

– Att få detta förtroende känns oerhört hedrande och inspirerande. Kristdemokraterna har ett starkt resultat med sig i regionvalet. Grönblå samverkan fortsätter att leda Västra Götalandsregionen nästa mandatperiod. Det skapar gynnsamma förutsättningar för Kristdemokraternas regionfullmäktigegrupps fortsätta arbete för en jämlik och nära vård samt ett starkare och attraktivare Västra Götaland, säger Conny Brännberg i ett pressmeddelande från partiet.