Idén till boken föddes efter att Lennart Wrigholm besökt en utställning om Eddie Meduza i Tidaholm för ett par år sedan. Nu har han tillsammans med Göran Brandels skrivit Just like Eddie som handlar om Errol Norstedt, mannen bakom det välkända artistnamnet.

– Vi vill ge en annan, mer nyanserad bild av Eddie än den som finns sedan tidigare, säger Göran Brandels.

Annons

Fokus ligger på Norstedts långa och produktiva karriär, där en seriös musiker gömmer sig bakom bilden av den alkoholiserade könsrockaren. Författarna menar att det är just upprätthållandet av artisten Eddie Meduza som blev hans död.

– Han upptäckte att det gick mycket lättare att vara Eddie Meduza på scen i en fullpackad folkpark om man var lika full som publiken, säger Wrigholm.

– Han hade en image som han var tvungen att leva upp till. När folk bjöd honom på alkohol kunde han inte tacka nej, fortsätter Brandels.

Errol Norstedt började sin karriär i Tidaholmsbandet Pack of losers under 1960-talet. Boken består bland annat av tidningsutklipp, bilder och berättelser från Norstedts långa karriär som tog slut år 2002 då han avled i en hjärtinfarkt.

– Det intressanta är hur vissa kultursidor skriver hyllningstexter om honom precis efter hans död. Det är alltid så när någon går bort, helt plötsligt är allt förlåtet, förklarar Lennart Wrigholm.

Just like Eddie släpps runt månadsskiftet maj/juni.