I mars deklarerade Florian Brahimi att han inte skulle stanna kvar i Skövde AIK. Anledningen var att parterna inte kom överens - och sedan dess har mittfältstalangen varit klubblös.

- Vi kom inte överens. Jag ville en grej, de ville en annan grej, sa Brahimi då.

Sedan en tid har 20-åringen tränat med IFK Tidaholm - men där blir det inte något spel.

I stället är han klar för division 1-laget Assyriska BK från Göteborg.

- Som jag har sagt tidigare så har mitt mål hela tiden att spela så högt upp som möjligt. Jag känner att jag hör hemma i division 1 och den branschen, säger Brahimi.

Annons

20-åringen har provtränat med Saiks seriekonkurrent och erbjöds ett kontrakt. Värvningen slutfördes under torsdagen.

Nu väntar en flytt ner till Göteborg.

- Det blir perfekt för både mig och min flickvän som spelar handboll. Båda har fem-sex minuter till träningen och allt ligger perfekt.

För att hitta rätt klubb har Brahimi tagit hjälp av den förre Skövde AIK-tränaren Gudmundur "Gummi" Magnusson (numera i Skövde KIK) som har fungerat som ett bollplank för mittfältaren.

- Han har varit en mentor för mig ända sen ungdomsåren och hjälpt mig med allt möjligt. Han har varit med mig och tittat lite. Han fungerar inte som en agent eller så, utan har bara hjälpt mig och jag vet att han är nöjd för min skull, säger Brahimi som saknat att spela fotboll.

- Klart det är en stor lättnad nu när allt är klart, både för mig och mina nära och kära.

Den 28 oktober ställs Brahimi mot sin gamla klubb Skövde AIK. Ett möte han ser fram emot.

- Jag har spelat i Saik sedan barnsben och det är den klubben som har legat mig närmast hjärtat. Nu får jag möta flera av mina kompisar och det ska faktiskt bli riktigt kul.