Parkeringssituationen i Skövde är en ständig källa för åsikter och frustration. Nu är det en boende på Vasagatan som tröttnat på situationen i området och lämnat in ett medborgarförslag.

I förslaget konstaterar personen att det är 24-timmarsparkering på gatan och att det medför problem för boende i området som inte har tillgång till en privat parkeringsplats utan är hänvisade till att parkera på gatan.

"Är man till exempel bortrest eller blir liggande sjuk och inte har någon som kan flytta bilen åt sig riskerar man att få parkeringsböter", konstaterar hen bland annat i förslaget.

Hen påpekar vidare att det är svårt att hitta en parkeringsplats dagtid att flytta bilen till, då många andra inresande till staden använder Vasagatan och parkerar på.

I sitt förslag vill nu personen att Skövde kommun skapar ett parkeringstillstånd för de boende längs med gatan. Kortet ska, i mån av plats, ger dem rätt att stå på gatan längre än 24 timmar utan att bötfällas och föreslås kosta mellan 100-150 kronor.

Alternativet är att 24-timmarsregeln tas bort menar förslagsställaren, som vill se åtgärder så snart som möjligt.