Under torsdagskvällen utbröt 10-15 bränder i olika trapphus på Wetterlinsgatan. Hassan Boodaaye uppger att hans grannar fick ett brinnande papper inkastat genom brevinkastet på torsdagskvällen.

— De kände en röklukt och upptäckte då det brinnande pappret. De kunde själva släcka elden. När de öppnade dörren såg de två yngre personer springa från platsen. Grannarna är väldigt oroliga och det är jag också, säger Hassan Boodaaye.

Barnvagn brändes

Han bevittnade vidare att en anslagstavla delvis bränts upp i trappuppgången mitt emot hans under torsdagskvällen då 10-15 småbränder utbröt på Wetterlinsgatan på kort tid. Han berättar också att en barnvagn brändes upp för några veckor sedan som stod i en källare på Wetterlinsgatan.

— Man undrar varför det brinner på så många platser samtidigt. Det här känns inte bra. Jag har små barn, säger Hassan Boodaaye.

Annons

Han är både upprörd och rädd efter det inträffade. Detta med tanke på att det så sent som i tisdags kväll även inträffade en skottlossning på Wetterlinsgatan då en man träffades i underlivet.

— Jag har bott i Falköping i fyra år och det är första gången det inträffar en skottlossning och att det brinner på det här sättet. Det har jag inte upplevt tidigare. Jag undrar vad som sker i samhället, säger Hassan Boodaaye.

På fredagen berättar han att familjen höll sig vaken till ett på natten för att avvakta om något mer hände.

— Men det var lugnt, säger Hassan Boodaaye på fredagen från sitt jobb på Kyrkerörsskolan.

— Barnen gick till skolan och försklan som vanligt i morse. Men familjer här är upprörda och rädda, de är oroliga för vad som ska hända senare i kväll.

I början av februari fick flera anlagda bränder släckas i området. På eftermiddagen den 6 februari ryckte räddningstjänsten ut och släckte fem bränder som börjat i källaren i ett trapphus på Dotorpsgatan. En stund senare brann en barnvagn som stod i ett trapphus på Wetterlinsgatan. Där fick en person föras till sjukhus efter att ha andats in rök. Ytterligare brandlarm kom in i området, sammanlagt släcktes fem bränder på Wetterlinsgatan, Dotorpsgatan och Åttagårdsgatan.

Med hjälp av vittnen kunde polisen identifiera tre misstänkta gärningspersoner, tre pojkar i nedre tonåren, bosatta i Falköping.