Det var i fredags som olyckan var framme. I Skövde HF:s förlustmatch mot serieledande Höörs HK föll Olivia Black, höll sig för sitt vänstra knä och låg på golvet i smärtor.

Därefter leddes hon av planen och spelade inte mer av matchen. Efteråt kunde tränaren Rasmus Poulsen inte ge några besked, utan inväntade undersökning.

Men nu kan klubben komma med en preliminär prognos. I väntan på definitiva svar från magnetröntgen meddelar Poulsen att det ser ut att vara ett skadat ledband som gäller för Black.

– Det är inte 100 procent bekräftat ännu. Hon väntar på MR-scanningen på knäet. Men vi tror inte att det är korsbandet, utan en skada på det yttersta ledbandet i knäet. Men vi kan ju inte säga det 100 procent före scanning, säger Poulsen.

Glad över att det åtminstone inte ser ut att vara korsbandet betyder det dock ändå huvudbry för Poulsen. Ett skadat ledband för Black lär innebära 6-8 veckors frånvaro.

"Tungt försvarsmässigt"

Ett tungt besked för bottenkämpande Skövde HF, så klart. Black har nämligen varit en nyckelspelare för laget och bland annat stått för 68 mål denna säsong (näst flest i laget).

– Det är det normala med den här typen av skador. Vilket betyder att oavsett resultat på den här scanningen så är det mesta av den här säsongen slut för henne. Vi kan hoppas att hon blir klar, men jag räknar inte med att vi ser henne mycket mer i match.

Annons

Hur tungt är det bakslaget för er?

– Det är ju tungt försvarsmässigt. Man kan ju säga att Olivia och Filippa (Nyman) har varit i mitten i 60 minuter de senaste fyra matcherna då vi har haft mycket skador. Så det är ju svårt på så sätt. Och framåt har ju Olivia också varit en profil, men där har vi det lite mera lugnt då vi har många bra anfallsspelare som står klara, såsom Johanna Flygelholm. Så där ska vi försöka hitta en lösning, även om det är ett stort tapp att vi inte har henne med, säger Poulsen.