Billingen Skidexpress blev ett uppskattat inslag förra vintern. Runt 500 resor gjordes med bussen, som gick mellan Skövde resecentrum och Billingen med ett stopp på Arena Skövde.

Efter fjolårets framgång är det nu beslutat att bussen kommer att rulla även kommande skidsäsong. Under lördagar och söndagar i perioden 4 januari till 1 mars blir det fyra turer dagligen i varje riktning. Dessutom kommer de att gå dagligen under sportlovet vecka 7. Turerna matchas även mot tåg från MTR Express framgår det av pressmeddelandet.

– Billingen Skidexpress var uppskattad av våra resenärer och därför fortsätter vi med satsningen även denna vinter, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde.

– Dock kommer vi inte att köra fredagar då det inte var så många resande de tiderna förra säsongen. Istället satsar vi på hela sportlovsveckan, där vi fick förfrågningar om turer.

Precis som under förra säsongen är det Hellbergs buss i Skövde som utför trafiken. Bussen kommer även köras extra den 27 december under den kick-off för vintern som arrangeras då på Billingen.