Problemet med kylanläggningen började under julaftonskvällen, vilket Skaraborgs Allehanda var först med att rapportera.

Sedan juldagen har specialister från Göteborg tillsammans med Skövde kommuns tekniker arbetat förgäves med att åtgärda problemet. Nu tvingas man fatta ett stort beslut för anläggningens alla verksamheter och planerade evenemang.

– Allt är inställt. Vi hoppas kunna öppna B-hallen igen på torsdag nästa vecka, men tills dess håller vi stängt, säger Billingehovs verksamhetschef Mattias Grimstoft.

Skövde IK skulle ha inlett sin fortsättningssäsong mot Lindlöven nu på fredag, men nu måste matchen flyttas.

Skövde IK:s sportchef Lars Trygg är bekymrad.

– Det är jättetråkigt för föreningen och hela verksamheten. Det blir såklart ekonomiska konsekvenser när man måste flytta matcher, fakturorna kommer ju ändå, säger han.

Matchen mot Lindlöven kommer att spelas måndagen den 28/1, skriver Skövde IK på sin hemsida.

Hockeyklubben är långtifrån ensamma med att drabbas av den smältande isen. Ingen allmänåkning kan ske under mellandagarna, och under torsdagen skulle ett konståkningsläger ha inletts.

– Vi var dessutom riktigt stolta över att ha fått hit en damhockeyturnering som skulle ha ägt rum nu till helgen. Det känns tungt i hjärtat att behöva ställa in. Inkomstbortfallet blir stort, säger Mattias Grimstoft.

Felet i kylanläggningen har lokaliserats till ett filter, och reservdelar har skickats med taxi från Stockholm. Tillsammans med kommunen togs även beslutet att hyra in ett reservagrigat från Göteborg om reservdelarna från Stockholm inte skulle fungera.

Annons

– Det finns hopp för att någon av våra planer ska fungera. Vi gör allt vi kan, säger Grimstoft.