Efter en intensiv bevakning av galan gick undertecknad till Bogrens för att fota vimmel på galans efterfest. Till sist var jag hemma halv två och trots att jag inte vaknade på söndagen med betongkeps så hade jag nog kommit i hyfsad stämning för att skriva om dagen efter.

Matchfakta:

HK Skövde - IK Balticov 25-25 (10-12)

Mål HKS: Albin Rosén 5, Victor Röxner 5, Jesper Järlfors..

Matchfakta:

HK Skövde - IK Balticov 25-25 (10-12)

Mål HKS: Albin Rosén 5, Victor Röxner 5, Jesper Järlfors 5, Lukas Nyman 4, Ermin Burzic 3, Jack Thurin 2, Axel Dahlman 1

Gick över stan på väg till jobbet och konstatera att det var väldigt lugnt, ungefär lika lugnt som det var med idrottsaktiviteter, i alla fall att döma av det vi kunde hitta när vi sökte. Det stod dock klart att HK Skövde, alltså IFK:s farmarlag, spelade hemmamatch mot Baltichov så det fick bli dit stegen styrdes.

Tillställningen tog plats i Arena C, eller som Lennart Persson så träffsäkert beskrev den, "arenans bakficka". Gallret längst ner på läktaren liknar något man ser på bilder från våldsamma fotbollsderbyn på Balkan, men de som såg den här matchen var inte fullt lika utåtagerande.

Själva matchen blev en ganska jämn historia där gästerna kunde få en tidig ledning men där Skövde snabbt åt sig ikapp. Jack Thurin tilldelades priset som årets manliga junior igår, men det firande kan inte ha blivit så våldsamt, han stod nämligen på planen för HK Skövde. På sig hade han tröja nummer 14, med namnet "C. Röxner" skrivet på. Alla spår efter den storväxte skåningen som fick lämna efter turbulens i höstas har alltså inte suddats ut från den blåvita klubben.

Annons

Även Jesper Järlfors skymtades på galan igår och han var precis som Thurin med och spelade. De två drog ett tungt lass för HK, tillsammans med Lukas Nyman och Victor Röxner (alltså de spelare som vi normalt sett ser spela för IFK i Handbollsligan).

I andra halvlek räddade Baltichovs målvakt Henrik Widlund en straff varpå bloggen flög upp och fastnade under en lampa. Det var inte den första (minst fem satt där redan innan), men väckte förvåning hos den annars ganska sömniga publiken.

Strax därefter fick vi se en period där matchen spelades i ett galet högt tempo och där både Widlund och Pål Ahlmark i HK-målet stod för flera fina ingripanden.

Skövde såg sedan ut att ta hem segern när Lukas Nyman med fyra minuter kvar satte 25-22. Målet firades med ett vrål som lär har hörts ända till Kvantumhuset, men det blev inget segervrål. HK lyckades inte stoppa Baltichovs slutforcering och med fem sekunder kvar kvitterade gästerna till 25-25, vilket också blev slutresultatet.

I HK-lägret var det deppigt. Lukas Nyman tog av sig matchtröjan och slängde iväg den. Publiken traskade hem, förmodligen nöjda över att ha fått se en i allra högsta grad spännande match, så här dagen efter Idrottsgalan.

Poängtappet innebär att HK Skövde fortfarande är inblandade i den nedre streckstriden i division 2 västra. Just nu leder lokalkonkurrenterna HP Skövde serien.