Läs mer här: Kronofogden kontaktas

Läs mer här: Nytt tältläger polisanmäls

Efter att kommunen uppmärksammats på det nya lägret polisanmälde man händelsen i början av augusti.

I somras revs ett tältläger vid Södra Bergvägen, där EU-migranter bott. Inte långt senare upptäcktes ett nytt i närheten av Bruksgatan, bara några hundra meter från den gamla tältplatsen. Där fanns åtta tält förstärkta med lastpallar och presenningar och viss utrustning för matlagning.

Annons

– Representanter från socialsektorn har varit där och lämnat information på både svenska och rumänska om vad som gäller, sa kommunalrådet Katarina Jonsson (M) tidigare.

Polisen har sedan dess varit vid platsen två gånger och vid ett av tillfällena träffade polisen på ett antal personer som man kontrollerade identiteten på.

– Vi går vidare till Kronofogden, som är verkställande, har Mari Nilsdotter på parkförvaltningen på Skövde kommun tidigare förklarat.

Meningen är att avhysa personerna även från det nya lägret. Mari Nilsdotter har ingen uppgift om när en avhysning kan ske. Det tog cirka två veckor för Kronofogden när den senaste avhysningen skulle göras.

– Kommunen har samma inställning som tidigare. Ingen kan utan lov bosätta sig på kommunal mark, säger stadsjurist Tobias Carlgren.

Skövde kommun hoppas att de boende ska flytta självmant.