Bert Karlsson berättar att han byggde upp det största grammofonbolaget i svensk historia, det största sommarlandet, ett kaxigt parti och att han nu bygger flyktingförläggningar som är bäst i Sverige

— Jag såg behovet givetvis och att det var mycket gangstrar inne i branschen. Det var fel priser och då tänkte jag herregud - detta kan jag göra billigare och bättre.

Han diskuterar också hur han skulle kunna utveckla sin verksamhet.

— Det skulle finnas så mycket att göra om jag inte hade politikerna emot mig. Politikerna säger att de vill göra saker och ting, men jag var på Almedalen och försökte få dem att fatta. Vi ska utbilda folk från första dagen.

Bert fortsätter:

Annons

— Man ska göra de här flyktingförläggningarna till folkhögskolor egentligen. Se till att de kommer ut i arbetslivet. Vi gjorde en undersökning på en utav anläggningarna, 55 procent av dem hade fått jobb första dagen om de hade kunnat språket. Det var sjuksköterskor, det var läkare, tandläkare, bilmekaniker och plåtslagare. Alla yrken som vi fattas i Sverige idag.

Stämningen är fortsatt munter även när han talar om motgångar. Han får frågan om han haft några misslyckanden.

— Massor. Jag har ju varit gift med samma skata i 50 år, men jag har sluppit fågelinfluensa faktiskt. När jag säger så säger hon att hon har sluppit svininfluensan istället.

Bert Karlsson har fler planer på gång och har tankar om nya projekt i framtiden.

— Nästa projekt är ett seniorboende. Ett seniorboende som är värdigt. Där man har en innerträdgård helt innesluten med tropiskt klimat, där man kan odla sina tomater, sina vindruvor och så vidare. Boendet ska framför allt ta bort ensamheten. Det finns så många som sitter ensamma i sina hus och inte kan sköta sina trädgårdar eller någonting. Här kan man slippa allt det där och göra saker gemensamt.