I maj 2018 lämnade Bert Karlsson in stämningar mot tre kommuner, en av dessa var Skara.

Relaterat: Bert stämmer Skara kommun

Bakgrunden är att kommunerna inte betalat de fakturor som Jokarjo skickat till dem efter att man tillhandahållit tillfälliga asylboenden.

När det första domslutet nu meddelas är det till Bert Karlssons fördel. Karlshamn döms att betala 2,67 miljoner kronor till entreprenören.

– Det här var väntat. Det är ofattbart att de håller på och bråkar såhär, det gäller också Skara och Sölvesborg. De måste betala när om man utför en tjänst. Det mest ofattbara är att de kan använda skattepengar för att hålla på med advokater på det här viset, säger Bert Karlsson.

I stämningen mot Skara kräver entreprenören kommunen på 1,48 miljoner kronor plus ränta. Bert Karlsson menar att han skulle kunna stämma dem på lika mycket till.

– I Sölvesborg har de till och med betalat in en miljon i förskott och samtidigt nekar de till det. I Skara handlar det om rent djävulskap.

Övriga 57 kommuner som företaget ska ha fakturerat har betalat.

– Gemensamt för kommunerna är att det är under Socialdemokratiskt ansvar. Socialchefen i Skara ville ju betala. Jag hoppas att den nye ansvarige kommer förstå att de ska titta på det här.

Bert Karlsson är inte förvånad över domslutet i stämningen mot Karlshamn.

Annons

– Jag har räknat med de här pengarna, de finns till och med i bokslutet, säger han.