1978 öppnade JET de första automatstationerna i Sverige. Bensinkedjan JET växte och totalt är det 138 stationer runt om i Sverige som ska byta namn till INGO.

– För 36 år sedan hade vi en tanke om att förändra sättet vi köper bensin på. Svenska konsumenter tog snabbt till sig självbetjäningskonceptet och de låga priserna. Nu kommer vi återigen med något nytt till den svenska marknaden. Alla JET-stationer får namnet INGO. Namnet är en sammanslagning av IN och GO, och betyder att det ska gå lätt och snabbt att tanka, säger Christel Nettelvik, Chef för INGO i ett pressmeddelande.

Annons

Orsaken till namnbytet är att vi sedan 2008 inte äger rättigheterna till namnet JET i Sverige och Danmark.

Stationerna i Skövde är några av totalt 138 JET-stationer i Sverige som byter namn och utseende. Christel Nettelvik har en tydlig ambition för de nya INGO-stationerna:

– Det ska vara trevligt och tryggt att tanka på automatstationerna. Det har varit vår strategi redan från starten. De nya INGO-stationerna ska vara väl upplysta, rena och inbjudande, säger Christel Nettelvik och fortsätter:

– Bensinmarknaden i Sverige präglas av hård konkurrens när det gäller pris. JET har redan från starten varit ledande i priskriget, både nationellt och lokalt. Vi tror inte att konsumenterna vill ha komplicerade rabatter, utan fasta låga priser är det säkraste kortet i kampen om kunderna. Den strategin kommer vi att fortsätta med.”

Jet