För två veckor sedan kom beskedet att Magnus Frisk, 52, inte får förlängt kontrakt som Skövde HF:s tränare, något som har väckt starka reaktioner från såväl han själv, spelarna och folk utifrån.

– Jag tycker fortfarande det är kul att vara handbollstränare och känner mig motiverad, inga konstigheter med det över huvud taget, har Frisk sagt.

Enligt vad vi erfar vill han bo kvar i Skövde där han är instruktör på handbollsgymnasiet.

Då skulle SHE-konkurrenten Skara HF kunna vara ett alternativ.

Skara HF tränas just nu av Andreas Johansson, 32, som är inne på sin tredje säsong. Till våren löper hans kontrakt ut – och han och familjen har köpt en tomt i Göteborgsområdet.

– Tror de att jag fortsatt är rätt man för uppdraget så är jag positiv till en förlängning, sade Johansson nyligen.

"Ju förr desto bättre"

Med utgående tränarkontrakt sonderar Skara HF marknaden.

Annons

– Vi är nöjda och har fullt förtroende för Andreas, Petra (Skogsberg) och Joakim (Skogsberg) och har samtal med dem, men innan de kontrakten är klara är vi skyldiga att titta på marknaden och då hade det varit konstigt att inte kontakta Magnus Frisk, som bor i närheten och har den erfarenheten han har. Han känner väl till Skara HF sedan tidigare, säger Gunilla Flink, som understryker att de inte har gett Frisk något erbjudande att ta ställning till.

Har ni pratat med andra tränare också nyligen?

– Nej, inte än. Jag vet att det finns andra tränare som har kontrakt som också upphör.

När hoppas ni ha klart med tränarlösningen för nästa säsong?

– Ju förr desto bättre. Just nu har vi även påbörjat samtal med spelarna i truppen inför nästa säsong.

Om ni hamnar i ett läge där Andreas vill fortsätta samtidigt som Magnus Frisk är sugen på att träna Skara HF. Hur gör ni då?

– Inga kommentarer. Det har jag inte ens funderat på.

Oavsett vem så vill Skara HF ha en tränare som inte bara tar ansvar för A-laget utan är med och utvecklar hela föreningen.

– Det har Andreas gjort på ett jättebra sätt.

Magnus Frisk har nämnts som en tänkbar ny tränare för IFK Skövde, där Patrik Liljestrand inte får fortsatt förtroende efter säsongen. Frisk har genom åren fått frågan av IFK ett par, men då tackat nej.

Petra hyllar Frisk

Skara HF:s spelande assisterande tränare Petra Skogsberg har tidigare framhållit Magnus Frisk som den bäste tränaren hon haft.

– Jag hade honom under fem år i Skövde HF och han gjorde mig från ingenting speciellt till en bra spelare. Lärde mig träna bra fysiskt och ställde krav som passade mig. Han är väldigt duktig på att skapa en miljö där spelare utvecklas, berättade Petra i en intervju 2015.

SHE har just nu VM-uppehåll och återstartar igen om drygt två veckor. Onsdagen den 21 februari möts Skövde HF och Skara HF.

Fotnot: Vi har sökt Magnus Frisk för en kommentar.