Stölderna hade inträffat natten mellan den 14 och 15 februari på Göteve Svets och Göteve skola. Vid olyckan hade mannen heller inget körkort och åtalades därför för grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, ringa narkotikabrott, stöld alternativ häleri.

Poliserna upptäckte föraren på väg 47 eftersom bilen vinglade kraftigt. De försökte få stopp på fordonet, men 56-åringen stannade inte utan fortsatte mot Göteve.

De såg hur han halvlåg i framsätet och såg nästan ut att sova.

Halt väglag

Vid tillfället rådde mycket halt väglag och patrullen fick se hur han frontalkrockade med ett mötande fordon. När de kom fram och öppnade dörren hade han ett kassaskrin på en bräda i knät och svarade mumlande.

När husägaren kom ut kunde han snabbt se att skrinet och verktygen till stor del kom från hans eget företag. Han hade redan tidigare på morgonen upptäckt att en hylla med maskiner var tömd.

Det handlade om I verkstaden var en hylla där de förvarade maskiner tömd. Det var fråga om mutterdragare, skruvdragare, borrmaskiner, oljetanksmätare, klämmare för rör,smärgel samt en stor och en liten plasmaskärare.

Värdet av det stulna låg enlig ägaren mellan 180 000 och 200 000 kronor.

Ytterligare olycka

Redan den 3 november 2016 var samme man med om en annan olycka i höjd med Valtorp utanför Falköping. Då hade 31-åringen drogpåverkad kört av vägen och en annan förare tvingades väja eftersom mannen kört på fel sida.

Annons

När poliserna kom till platsen har 31-åringen svårt att gå och patrullen upptäcker att föraren var drogpåverkad och när blodprov togs så sa mannen att han tagit amfetamin och spice.

Han var misstänkt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Drogad igen

Den 14 januari 2017 stoppades mannen på Trädgårdsgatan i Falköping. Han var efter detta misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott och grov olovlig körning.

31-åringen har erkänt samtliga brott.

Nästa dag var det dags igen och då stoppades han i en annan bil i Floby. Mannen var återigen påverkad av amfetamin.

31-åringen förekommer i belastningsregistret sedan tidigare under 9 avsnitt. De senaste domarna har medfört bötesstraff. Han dömdes senast den 28 september 2017 av Göteborgs tingsrätt för snatteri och olovlig körning, grovt brott till 120 dagsböter.

Nu döms han till fem månaders fängelse för stöld, grovt rattfylleri, grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.