Oräkneliga människor är på flykt från den terror som Islamiska staten, IS, står för. Tusentals människor såras och dödas. Barnen blir föräldralösa.

— Jag har varit nere i fyra månader och nu ska jag ner igen. Jag vill hjälpa till, säger Sara Doski från Falköping.

Hon kommer att återvända till lägren Bajid Kandala 1 och 2 i Irak och åker dessutom tillbaka till Kobane i Syrien, som har blivit ökänd för massakern IS utförde på den kurdiska befolkningen.

— Jag jobbar på sjukhuset i lägret och med allt möjligt. Jag hjälper barnen, ger sprutor och behandlar skador. Under en månad hjälpte jag till vid födseln av 62 barn.

Det finns tre miljoner flyktingar i Irak. I grannlandet Syrien finns det tio miljoner på flykt inom landet och fyra miljoner som tagit sig över gränserna, enligt FN:s flyktingorgan UNHCR. Läget är akut, behoven enorma och UNHCR beskriver på sin hemsida att situationen i Syrien är "världens största kris".

Annons

— När kriget började satt jag och grät framför tv:n. Jag orkade inte stanna kvar här, utan pratade med min man som sade att det var upp till mig om jag ville åka.

Vill du hjälpa Sara att hjälpa?

Nu kan du vara med och hjälpa de utsatta människorna i Irak och Syrien. Bidragen samlas in av Sa..

Vill du hjälpa Sara att hjälpa?

Nu kan du vara med och hjälpa de utsatta människorna i Irak och Syrien. Bidragen samlas in av Sara Doski och går oavkortat till människor i lägren. Kläder, böcker och saker skickar hon ner i paket.

Swedbank: 8299-0 944 479 691-7

Swish: 0737819194

Hennes man Ahmed Akrawi är stolt över sin fru.

— Det betyder mycket för mig att hon kan hjälpa till och rädda barn, säger han.

Paret rymde ihop för 30 år sedan från Irak undan Saddam Husseins styre. De vet hur livet på flykt är.

— Jag har varit med om det, jag vet hur det känns. Vi gifte oss i bergen mellan Irak och Iran när vi var på flykt och våra två äldsta barn föddes där, säger Ahmed.

I lägren i Irak finns det omkring 30 000 människor på flykt undan terror och krig. Över 300 barn är föräldralösa och saknar släktingar på plats.

— Nu vill jag bara hjälpa till, jag vill inget annat i livet, säger Sara.

Det är människor som har utstått stort lidande och lever under svåra förhållanden. Många barn är sjuka, mår psykiskt dåligt och är undernärda. All hjälp som kan fås är välkommen.

— Jag blir glad av att hjälpa till och barnen blir glada. De springer och kramar om mig och ropar mamma efter mig.

Nu hoppas Sara på hjälp från andra i Falköping. Barnen är i stort behov av kläder, böcker och mat. Alla bidrag är välkomna.