Den misstänkte 18-åringen från Skövde är alltjämt häktad på sannolika skäl för mord. Det är den högre misstankegraden. Polis och åklagare är förtegna.

– När det gäller så här allvarliga brott råder en stark förundersökningssekretess, har Jonas Rydén, chef för grova brott i Örebro, tidigare uppgett för tidningen.

Det var den 11 januari i år som offret, en man i 20-årsåldern, hittades på en offentlig toalett på Järntorget i centrala Örebro. Han dödförklarades senare på sjukhus.

Annons

Under utredningens gång har bevisen mot 18-åringen från Skövde stärkts. Polisen har uppgett att det finns teknisk bevisning mot den misstänkte Skövdebon. Men vad den består i har man inte velat kommentera.

Den misstänkte har genomgått en sinnesundersökning och enligt Rättmedicinalverket kan det inte uteslutas att 18-åringen både vid brottstillfället och vid undersökningen led av en allvarlig psykisk störning.

Han är sedan tidigare dömd för häleri, stöld och brott mot knivlagen.

– Jag kan bara säga att vi arbetar vidare med fallet, har Jonas Rydén sagt.

Enligt Anders Sjöberg, polisområdeskommunikatör vid Örebropolisen, går mordutredningen bra.

– Det sista jag hörde var att utredningsläget är positivt. Det finns ingenting som tyder på att vi inte ska komma i hamn med det här, säger han till Nerikes Allehanda.

Efter dagens förhandling vid tingsrätten i Örebro omhäktades 18-åringen på samma grunder som tidigare, han har också restriktioner.

Åtal ska vara väckt om en månad.