Ordningsvakten säger att de ska gå till polisen och anmäla händelsen, på väg dit möter de 51-åringen på nytt och han spottar på kvinnan i ansiktet. Samtidigt hotar han henne genom att säga att hon kommer att bli ihjälslagen och att någon kommer att sticka ihjäl henne.

Samtidig säger han till mannen som promenerar med henne att han inte ska lägga sig i, då ska någon slå ett basebollträ i huvudet på honom.

Händelserna inträffar den 18 november i år.

Förstör och stjäl

Fyra dagar senare gör han och en 60-årig man en stöldräd på Elins esplanad.

Annons

Det börjar med att duon går in i Synsams butik och ställer sig vid solglasögonen, de försöker få bort larmet och glasögonen värda 1599 kronor går då sönder och de lämnar butiken. En butikskontrollant har sett vad de håller på med och följer efter dem till Claes Ohlsson där männen lyckas få med sig en eltandborste för 1 299 kronor och en vakuummaskin för 999 kronor.

Då upptäcker de att kontrollanten följer efter dem.

51-åringen börjar då skrika åt mannen att han ska sticka, skära, skjuta eller på annat sätt döda honom. Han börjar också gräva med ena handen under jackan och kontrollanten uppfattar det som att han har en kniv.

Men samtidigt som händelsen utspelar sig har han kontakt med polisen och männen försvinner bort mot Coop. Där kastar 51-åringen ifrån sig eltandborsten och den andre mannen upptäcks när han försöker stoppa in vakuummaskinen i ett värdeskåp inne i butiken.

Stöldgodset tas omhand av poliserna på platsen och de tar med dem för att göra ett förhör. Men när två poliser försöker genomföra det vägrar 51-åringen och spottar tre gånger på en av poliserna, han ska också ha hotat honom.

Åtalet gäller nu flera fall av olaga hot, stöld, försök till stöld, två ofredanden och hot mot tjänsteman.