-Det är alltid lika härligt att komma till Skara, säger Jojje Jönsson som varit med vid alla 16 (!) tidigare gästspelen på Rosers.

Nu handlar det om ”Pilsner och penseldrag” – ett historiskt folklustsspel av Gideon Wahlberg från 1935 i samma anda som ”Söderkåkar”. När det gäller gästspelet i Skara blir det en förändring den här gången så till vida att det blir nio föreställningar redan i december (7-15/12).

-Vi brukar ju komma till Skara efter jul, nu vänder vi på det hela och hoppas att vår trogna publik laddar upp tillsammans med oss inför storhelgerna, säger Jojje.

Stark ensemble

Succén för ”Pilsner och penseldrag” har varit stor och inför fullsatta läktare på Vallarna roade gamla farsveteraner som Jojje Jönsson, Siw Carlsson och Mikael Riesebeck hela denna varma sommar. Claes Månsson är tillbaka i gänget och bidrog förstås i hög grad till framgången, men hela den stora ensemblen har hyllats av både publik och press. V behöver bara nämna namn som Ing-Marie Carlsson, Per Holmberg och Anna Carlsson.

Handlingen då? Man kan säga att ett av Gideon Wahlbergs berömda verk återuppstår och får nytt liv. Om man tar en galen streber tillika en förvirrad tant och sen adderar med två kärlekstörstande ungkarlar, så blir publiken varmt välkommen till 57:ans innergård.

Det bjuds på kärlek, gapskratt, pilsner och penseldrag (jodå) samt en hel del sång när Sveriges skrattsäkraste gäng tar plats på scenen.

Annons

Pilsner och penseldrag

Ensemble: Claes Månsson, Jojje Jönsson, Siw Carlsson, Mikael Riesebeck, Ing-Marie Carlsson, ..

Pilsner och penseldrag

Ensemble: Claes Månsson, Jojje Jönsson, Siw Carlsson, Mikael Riesebeck, Ing-Marie Carlsson, Anna Carlsson, Per Holmberg, Karin Bergquist, Mikael Ahlberg och Ola Hedén.

Regi: Ulf Dohlsten. Manus: Gideon Wahlberg. Bearbetning: Lars Classon och Jojje Jönsson.

Jul